Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 23. април 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Подунавске општине кроз филмску индустрију могу да остваре профит

Подунавске општине кроз филмску индустрију могу да остваре профит
golubac.org.rs

Помоћник министра у Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе Саша Могић рекао је данас да је за филмску индустрију од великог значаја подунавска регија, али да и градови и општине морају да ураде све што је неопходно како би се нашли на мапи филмских продуцената који изнајмљују локације за снимање у нашој земљи.

“Српска филмска асоцијација се обратила Министарству са молбом за подршку у процесу остваривања сарадње са локалним властима и утврђивања надлежности за изнајмљивање локација и ценовника. Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе је у овоме препознало значај за развој локалне економије и упутило писмо градоначелницима којим препоручује сарадњу, како би се максимало олакшало да подунавске општине искористе филмску индустрију за свој развој и остваривање профита”, рекао је Могић.

Од укупно 81 локалне самоуправе у регион српског Подунавља, Српска филмска асоцијација идентификовала је у оквиру пројекта „Припрема Подунавља у Србији за главну улогу у филмовима“ 34 града и општине који имају потенцијале за филмску индустрију. Поред подобних и разноврсних локација за снимање, процењено и да у тим градовима и општинама постоје административни потенцијали за стандардизацију филмских дозвола и процедура.

Све подунавске локације, градови и општине добиће прилику за међународну промоцију, будући да ће представници Српске филмске асоцијације крајем марта ове године учествовати на светском сајму филмских локација у Лос Анђелесу који организује Међународна асоцијација филмских комисија.

Додајте коментар

Оставите одговор