Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 5. јул 2022.

Повратак на врх

Врх

1 Коментар

Општина Голубац реализује два нова пројекта

Општина Голубац реализује два нова пројекта
golubac.org.rs

Потписани Споразуми за имплементацију два нова пројекта у оквиру програма „Exchange“ 4.

Партнери на пројектима су поред општине Голубац и остале општине Браничевског округа као и град Пожаревац.

Вредност оба пројекта је 330.000 евра, а реализоваће се до краја јануара 2015.године.

Први Пројекат: .„Брига о старим лицима- узвраћање услуге“

Циљ пројекта јесте да се упостави дугорочна услуга помоћи у кући за стара лица на територији свих општина укључених у пројекат. 

Основне активности у оквиру овог пројекта су:
Упошљавање и сертификација  6  геронто домаћица на период од 3 месеца, припрема Правилника о пружању услуге помоћ у кући,  набавка 4 аутомобила – по један за сваку општину,  медијска промоциј и припрема промотивног материјала.

 

Други Пројекат: „Управљање имовином – добробит за све «.

Основни циљ пројекта је стварање услова за управљање имовином од стране локалних самоуправа .
Током пројекта ће се извршити попис имовине која припада Локалним Самоуправама; упис Јавне својине у корист локалних самоуправа ;  набављање одговарајућe опреме и софтвера  за израду и ажурирање базе података локалне имовине и  обука кадрова за рад на пословима управљања имовином.

Коментари

  1. Radovi na izradi biciklističke staze i kolovoza na teritoriji sela Vinci, Opština Golubac se na radost mnogih bliže kraju. Ipak, ima nečeg trulog u tom poslu, iznenađuje mnoštvo propusta verovatno u projetu a tako na dalje tokom izvođenja. Kvalitet pojedinih radova je ispod tehničkih normativa, odvođenje kišnih voda sa saobraćajnice je loše rešeno, novi kolovoz predstavlja kanal za vodu koja će ugrožavati ulaz u selo Vici tokom jakih kišnih padavina i zimskih dana naročito u vreme jake košave. Niko o tome ne vodi računa, ni rukovodstvo izvođača, ni služba nadzora niti investitor. Na oko sve izgleda lepo a tehnička rešenja su loša.

Додајте коментар

Оставите одговор