Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 23. april 2024.

Povratak na vrh

Vrh

1 Komentar

Opština Golubac realizuje dva nova projekta

Opština Golubac realizuje dva nova projekta
golubac.org.rs

Potpisani Sporazumi za implementaciju dva nova projekta u okviru programa „Exchange“ 4.

Partneri na projektima su pored opštine Golubac i ostale opštine Braničevskog okruga kao i grad Požarevac.

Vrednost oba projekta je 330.000 evra, a realizovaće se do kraja januara 2015.godine.

Prvi Projekat: .„Briga o starim licima- uzvraćanje usluge“

Cilj projekta jeste da se upostavi dugoročna usluga pomoći u kući za stara lica na teritoriji svih opština uključenih u projekat. 

Osnovne aktivnosti u okviru ovog projekta su:
Upošljavanje i sertifikacija  6  geronto domaćica na period od 3 meseca, priprema Pravilnika o pružanju usluge pomoć u kući,  nabavka 4 automobila – po jedan za svaku opštinu,  medijska promocij i priprema promotivnog materijala.

 

Drugi Projekat: „Upravljanje imovinom – dobrobit za sve «.

Osnovni cilj projekta je stvaranje uslova za upravljanje imovinom od strane lokalnih samouprava .
Tokom projekta će se izvršiti popis imovine koja pripada Lokalnim Samoupravama; upis Javne svojine u korist lokalnih samouprava ;  nabavljanje odgovarajuće opreme i softvera  za izradu i ažuriranje baze podataka lokalne imovine i  obuka kadrova za rad na poslovima upravljanja imovinom.

Komentari

  1. Čađa

    Radovi na izradi biciklističke staze i kolovoza na teritoriji sela Vinci, Opština Golubac se na radost mnogih bliže kraju. Ipak, ima nečeg trulog u tom poslu, iznenađuje mnoštvo propusta verovatno u projetu a tako na dalje tokom izvođenja. Kvalitet pojedinih radova je ispod tehničkih normativa, odvođenje kišnih voda sa saobraćajnice je loše rešeno, novi kolovoz predstavlja kanal za vodu koja će ugrožavati ulaz u selo Vici tokom jakih kišnih padavina i zimskih dana naročito u vreme jake košave. Niko o tome ne vodi računa, ni rukovodstvo izvođača, ni služba nadzora niti investitor. Na oko sve izgleda lepo a tehnička rešenja su loša.

Dodajte komentar

Ostavite odgovor