Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 19. април 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Потписан протокол о сарадњи између општине Голубац и Српске филмске асоцијације

Потписан протокол о сарадњи између општине Голубац и Српске филмске асоцијације
golubac.org.rs

Између општине Голубац и Српске филмске асоцијације потписан је Протокол о сарадњи за промовисање Голупца као локације за међународну филмску и ТВ продукцију.  Општина Голубац је препознала значај који филмска и ТВ продукција имају за економско и културно окружење и настојаће да обезбеди одрживо окружење наклоњено филму на нивоу општинске управе, предузећа и служби и кроз које ће обезбедити одговорно коришћење јавних ресурса и одржавање заједничких објеката и површина истовремено излазећи у сусрет потребама филмског и ТВ сектора.

Српска филмска асоцијација се залаже за стварање такозваног „film friendly” – окружења наклоњеног филму кроз унапређење сарадње и контаката између филмске и ТВ индустрије и Владе, државних органа,  локалних самоуправа и кључних међународних организација, као и удружења, филмских компанија, професионалаца ради изградње индустријских капацитета, а са циљем обезбеђивања високог нивоа услуга домаћим и међународним филмским и ТВ продукцијама у Србији.

Циљ овог протокола је промовисање Голупца на међународном нивоу као атрактивне филмске локације,  да би се привукло што више страних пројеката у земљу, чиме би се остварио приход за државу и општину, упослило локално становништво и предузећа и привукли туристи. Потенцијалне филмске локације ће бити фотографисане и постављене на интернет портал,  на коме ће се налазити база свих филмских локација у Србији.

Општина Голубац ће пружити подршку Српској филмској асоцијацији и филмском и ТВ сектору тако што ће се у оквиру својих надлежности укључити у развој удружења наклоњеног филму и промоцију локација, а Српска филмска асоцијација ће општини Голубац пружити подршку у погледу трансфера знања, управљања и подизања нивоа компетентности општине Голубац  и именованих служби у погледу пословног окружења наклоњеног филму кроз спровођење специјализоване обуке.

Више информација о пројекту Српске филмске асоцијације можете прочитати на www.filminserbia.com  и www.filmlocationserbia.com

Додајте коментар

Оставите одговор