Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 23. maj 2022.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

Podnošenje prvih zahteva za isplatu podsticaja od 1. maja do 30. juna

Podnošenje prvih zahteva za isplatu podsticaja od 1. maja do 30. juna
golubac.org.rs

Prema ranije donetom i važećem Pravilniku o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, poljoprivredni proizvođači su u obavezi da prve zahteve za ostvarivanje prava na podsticaje u biljnoj proizvodnji (6.000 dinara po hektaru, „bez računa“) dostave Upravi  za trezor u periodu od 1. maja do 30. juna 2014. godine.

Kako bi ostvarili pravo na podsticaje u iznosu od 6.000 dinara po hektaru (do 100 hektara), poljoprivrednici treba da popune dva istovetna zahteva sa podacima koje su uneli u prijavu o produžetku registracije gazdinstva. Uprava za agrarna plaćanja i Uprava za trezor su svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima dostavili detaljno uputstvo o registraciji gde su navedene i šifre za proizvodnju koje su poljoprivrednici obavezni da upišu u zahtev za ostvarivanje prava na pomenute podsticaje.

 

Podsetimo, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je i Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za gorivo kao i Pravilinik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za đubrivo.

Dodajte komentar

Ostavite odgovor