Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 1. јун 2023.

Повратак на врх

Врх

1 Коментар

Церемонија поводом почетка радова

Церемонија поводом почетка радова
golubac.org.rs

ЦЕРЕМОНИЈА ПОВОДОМ ПОЧЕТКА РАДОВА НА ПРОЈЕКТИМА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ СРЕДЊОВЕКОВНЕ ТВРЂАВЕ У ГОЛУПЦУ И ИЗГРАДЊЕ СИСТЕМА ЗА СНАБДЕВАЊЕ ВОДОМ У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ

Ова два пројекта од изузетне важности финансира Европска унија, а имплементира их Аустријска развојна агенција (АДА), оперативни део Аустријске развојне сарадње, кроз пројекат „Социјално економски развој дунавске регије у Србији“ (СЕДДСР).

Церемонија поводом почетка радова одржаће се у четвртак, 18. септембра са почетком у 11 часова на броду „Силвер Стар“. Присутнима ће се обратити Њ.Е., шеф Делегације Европске уније у Србији, господин Michael Davenport и директор Аустријске развојне агенције, господин Martin Ledolter.

Догађају ће присуствовати Њ.Е. амбасадор Републике Аустрије у Србији, господин Johannes Eigner, као и председник општине Велико Градиште, Драган Милић и председник општине Голубац, Зоран Пајкић. Након поздравних речи и презентације пројеката, планиран је обилазак Голубачке тврђаве уз пропратни културни програм.

Очекује се присуство и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, г-ђе Зоране Михајловић, министра трговине, туризма и телекомуникација, г-дина Расима Љајића и министра културе и информисања г-дина Ивана Тасовца.

У комплетну реконструкцију Голубачке тврђаве и изградњу система за снабдевање водом у Великом Градишту биће уложено укупно 11 милиона еура. Средстава је обезбедила Европска унија. Након завршетка радова, планираног до јуна 2016. године, ови пројекти даће важан допринос унапређењу инфраструктурне мреже и туристичких развојних потенцијала дунавске регије у Србији.

Коментари

  1. ana pejanovic

    ovo je divna vest samo da istraju mislim ovi naši jer ovih pocetaka je bilo i ranije pa ništa

Додајте коментар

Оставите одговор