Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 27. maj 2020.

Povratak na vrh

Vrh

1 Komentar

Ceremonija povodom početka radova

Ceremonija povodom početka radova
golubac.org.rs

CEREMONIJA POVODOM POČETKA RADOVA NA PROJEKTIMA REKONSTRUKCIJE SREDNJOVEKOVNE TVRĐAVE U GOLUPCU I IZGRADNJE SISTEMA ZA SNABDEVANJE VODOM U VELIKOM GRADIŠTU

Ova dva projekta od izuzetne važnosti finansira Evropska unija, a implementira ih Austrijska razvojna agencija (ADA), operativni deo Austrijske razvojne saradnje, kroz projekat „Socijalno ekonomski razvoj dunavske regije u Srbiji“ (SEDDSR).

Ceremonija povodom početka radova održaće se u četvrtak, 18. septembra sa početkom u 11 časova na brodu „Silver Star“. Prisutnima će se obratiti NJ.E., šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, gospodin Michael Davenport i direktor Austrijske razvojne agencije, gospodin Martin Ledolter.

Događaju će prisustvovati NJ.E. ambasador Republike Austrije u Srbiji, gospodin Johannes Eigner, kao i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić i predsednik opštine Golubac, Zoran Pajkić. Nakon pozdravnih reči i prezentacije projekata, planiran je obilazak Golubačke tvrđave uz propratni kulturni program.

Očekuje se prisustvo i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, g-đe Zorane Mihajlović, ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, g-dina Rasima Ljajića i ministra kulture i informisanja g-dina Ivana Tasovca.

U kompletnu rekonstrukciju Golubačke tvrđave i izgradnju sistema za snabdevanje vodom u Velikom Gradištu biće uloženo ukupno 11 miliona eura. Sredstava je obezbedila Evropska unija. Nakon završetka radova, planiranog do juna 2016. godine, ovi projekti daće važan doprinos unapređenju infrastrukturne mreže i turističkih razvojnih potencijala dunavske regije u Srbiji.

Komentari

  1. ana pejanovic

    ovo je divna vest samo da istraju mislim ovi naši jer ovih pocetaka je bilo i ranije pa ništa

Dodajte komentar

Ostavite odgovor