Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 19. март 2024.

Повратак на врх

Врх

2 Коментара

Обука за узгајање лековитог биља

Обука за узгајање лековитог биља
golubac.org.rs

Недеља 7. децембар 2014.

сала АДФ-а ( Улица Горана Тошића Мачка)

Голубац

од 1100  до 13 00часова

 

Голубац је једна од општина Источне Србије где ће се у оквиру пројекта „Општински Економски развој у Источној Србији“  у наредних годину дана реализовати  обука за узгајање лековитог биља као и формирање огледне парцеле за узгој лековитог биља.

 

Како производња лековитог биља на територији општине Голубац, потенцијално  може бити  уноснија од традиционалног гајења ратарских култура, представници немачке организације ГИЗ, Удружења за лековито биље „Др Јован Туцаков“ и Општина Голубац,  организоваће  обуку за узгајање лековитог биља, која почиње у у Голупцу 07.12.2014. године. Планирано је да се одрже 4 обуке у наредна 2 месеца. Након обука, током маја месеца 2015. године, формираће се огледна парцела за узгој лековитог биља, увођење система за наводњавање  и примена комплетне агротехнике. На крају пројекта је планирана студијска посета успешним узгајивачима лековитог биља у Војводини.

 

Напомена: Обуке ће се одржавати у сали АДФ -а ( бивша ђачка кухиња).

Коментари

  1. A za koga je uopste ova obukla kada malte ne niko nezna da se ona odrzava ? JA znam ljude koji bi rado dosli da dodju ali su oni kao i ja neobavesteni da ne kazem nepozvani :) Pozdrav !

  2. Slažem se da je proizvodnja lekovitog bilja potencijalno unosnija. Kažu da je cena lekovitog bilja stabilna, dok kod ratarskih kultura često zna da varira. Mene na primer zanima koliko velika parcela pod lekovitim biljem je potrebna, da bi ta proizvodnja bila isplativa.

Додајте коментар

Оставите одговор