Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 29. март 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Шта после обнове регистрације пољопривредног газдинства?‏

Шта после обнове регистрације пољопривредног газдинства?‏
golubac.org.rs

Обзиром да је обнова регистрације пољопривредних газдинстава завршена, следећи корак који следи пре подношења захтева за основне подстицаје је усклађивање сетвене структуре са стварним стањем на терену уколико дође до промене сетвене структуре после 31.03.2015. године. „Наиме пољопривредници који имају промене у својој сетвеној структури, а планирају да осигурају своје усеве треба да обрате пажњу на следеће“.

 

Уколико осигуравате усеве, а обзиром да се 31.03. завршила обнова регистрације пољопривредног газдинства,евентуалне промене  у вашој сетвеној структури које су настале после 31.03. можете пријавити у Управу за трезор до краја априла. Ово је неопходно из разлога усклађивања сетвене структуре у регистру пољопривредних газдинстава са стварним стањем на терену. Уколико сте приликом обнове регистрације пријавили на пример кукуруз,а одлучите да на њиви посејете на пример соју коју планирате да осигурате, неопходно је да промену културе да пријавите. Уколико то не урадите, а усеве осигурате, имаћете проблем приликом остваривања права нарегресирање премије осигурања усева. Наиме приликом остваривања права на регресирање премије осигурања усева и плодова од 40%, пореде се подаци са полисе(оно што је осигурано) са подацима на другој страни извода из регистра пољопривредних газдинстава(сетвена структура која је пријављена закључно са 31.03.). Уколико се ти подаци не слажу, нећете моћи остварити повраћај премије осигурања од 40%.

 

Друга ствар на коју треба обратити пажњу је и број хектара. Овде треба напоменути да број хектара који се осигурава треба да буде мањи или једнак броју хектара који је пријављен у Управи за трезор. Уколико то није случај, неће се моћи у потпуности остварити право на регресирање осигурања од 40%.

Додајте коментар

Оставите одговор