Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 27. maj 2020.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

Vanredna situacija zbog elementarne nepogode

Vanredna situacija zbog elementarne nepogode
golubac.org.rs

Dana 24.maja (nedelja) 2015. u popodnevnim časovima deo teritorije opštine Golubac zahvatila je elementarna nepogoda (grad i poplava).

Štab za vanredne situacije opštine Golubac je proglasio vanrednu situaciju za deo teritorije opštine, 24.maja u 17.55 i preporučio direktorima OŠ»Branko Radičević»-Golubac i Predškolske ustanove «Lasta»-Golubac, da obustave nastavu i boravak dece do stvaranje uslova za normalno funkcionisanje. Pristupilo se uspostavljanju saobraćaja na državnom putu (koji je bio u prekidu tokom popodneva i večeri) i ispumpavanju nanosa vode i mulja sa ugroženog lokaliteta oko pumpe za ispuštanje vode u Dunav koja je aktivirana tokom noći. Radovi na saniranju posledica su intezivirani u ranim jutarnjim satima 25.maja (ponedeljak) i još uvek traju. Građani su informisani preko lokalnog medija – radio «Gold» o formiranju komisija koje će utvrđivati štetu nastalu na stambenim objektima i poljoprivrednom zemljištu. Od strane Štaba je upućen Zahtev Vladi Srbije za upućivanje hitne pomoći u vidu opreme i energenata potrebnim za saniranje posledica i Ministarstvu odbrane za angažovanje pripadnika Vojske Srbije.

Boravak dece i učenika u Predškolskoj ustanovi i OŠ je otpočeo 27.maja. Do ovog trenutka su skoro sve površinske i podrumske prostorije sanirane od nanosa vode i mulja. Trenutno se vrši čišćenje javnih površina u užem i širem centru grada.

Na terenu su osim građana opštine Golubac i zaposlenih u lokalnim preduzećima i ustanovama, i pripadnici Vojske Srbije.

Pristupa se istovremeno i isušivanju prostorija koje su bile ugrožene, da bi se u narednim danima izvršila dezinfekcija čitavog gradskog područja koje je bilo zahvaćeno poplavom, uz pomoć Republičkog zavoda za javno zdravlje.

Najavljena je donacija u vidu higijensko-sanitarne opreme koja će biti distribuirana svim građanima čiji su stambeni, poslovni i magacinski prostori bili ugroženi.

Za sve dodatne informacije, građani se mogu javiti na brojeve telefona :

012-678-215, 012-678-260 i 012-678-128 ili lično u zgradu opštine Golubac, gde se dežura 24 časa.

Komadant Štaba za vanredne situacije

Dr Nebojša Mijović

 

Stanje za vreme i odmah nakon nepogode

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

foto7

foto8

Radovi na saniranju štete od grada i poplave

foto9

foto10

Dodajte komentar

Ostavite odgovor