Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 20. април 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Конкурс за подршку унапређењу непољопривредних активности на селу

Конкурс за подршку унапређењу непољопривредних активности на селу
golubac.org.rs

Субвенције(подстицаји) за унапређење економских активности на селу кроз субвенционисање непољопривредних активности су дефинисани правилником који је објављен  у „Службеном гласнику РС”, број 81/13. Подстицаји се остварују на основу конкурса који објављује Управа за аграрна плаћања.

Субвенције обухватају подршку програмима који се односе на унапређење руралне економије за инвестиције које се спроводе с циљем унапређења квалитета живота у руралним подручјима, и то:

  1. програму за подршку инвестицијама за изградњу, доградњу и адаптацију објеката и набавку опреме, а ради пружања угоститељских услуга у домаћој радиности или сеоском туристичком домаћинству
  2. програму за подршку инвестицијама за набавку опреме за бављење традиционалним занатима који су сертификовани у складу са подзаконским актом којим се уређују послови који се сматрају старим и уметничким занатима, односно послови домаће радиности.

Бесповратна средства износе од 40-55% без ПДВ-а.

Рок за подношење пријаве по овом конкурсу је од 01.09.2015. године до 15.11.2015. године.

http://www.mpzzs.gov.rs/konkurs-o-uslovima-i-nacinu-koriscenja-podsticaja-za-unapredjenje-ekonomskih-aktivnosti-na-selu-kroz-podrsku-nepoljoprivrednim-aktivnostima/

Додајте коментар

Оставите одговор