Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 31. maj 2020.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

Konkurs za podršku unapređenju nepoljoprivrednih aktivnosti na selu

Konkurs za podršku unapređenju nepoljoprivrednih aktivnosti na selu
golubac.org.rs

Subvencije(podsticaji) za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz subvencionisanje nepoljoprivrednih aktivnosti su definisani pravilnikom koji je objavljen  u „Službenom glasniku RS”, broj 81/13. Podsticaji se ostvaruju na osnovu konkursa koji objavljuje Uprava za agrarna plaćanja.

Subvencije obuhvataju podršku programima koji se odnose na unapređenje ruralne ekonomije za investicije koje se sprovode s ciljem unapređenja kvaliteta života u ruralnim područjima, i to:

  1. programu za podršku investicijama za izgradnju, dogradnju i adaptaciju objekata i nabavku opreme, a radi pružanja ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu
  2. programu za podršku investicijama za nabavku opreme za bavljenje tradicionalnim zanatima koji su sertifikovani u skladu sa podzakonskim aktom kojim se uređuju poslovi koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovi domaće radinosti.

Bespovratna sredstva iznose od 40-55% bez PDV-a.

Rok za podnošenje prijave po ovom konkursu je od 01.09.2015. godine do 15.11.2015. godine.

http://www.mpzzs.gov.rs/konkurs-o-uslovima-i-nacinu-koriscenja-podsticaja-za-unapredjenje-ekonomskih-aktivnosti-na-selu-kroz-podrsku-nepoljoprivrednim-aktivnostima/

Dodajte komentar

Ostavite odgovor