Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 11. avgust 2020.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

Konkurs za bespovratna sredstva za nabavku nove opreme za navodnjavanje u 2017. godini

Konkurs za bespovratna sredstva za nabavku nove opreme za navodnjavanje u 2017. godini
golubac.org.rs

Uprava za poljoprivredno zemljište, objavila je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje u 2017-oj godini.

Pravo na korišćenje sredstava za nabavku nove opreme za navodnjavanje i to za opremu nabavljenu u 2017. godini može da ostvari:

1) Fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva,

2)Naučno-istraživačka organizacija: visokoškolska obrazovna ustanova u oblasti poljoprivrede i institut u oblasti poljoprivrede koju je osnovala Republika Srbija,

3)Ustanova: srednja stručna škola u području rada poljoprivrede i visoka škola strukovnih studija iz oblasti poljoprivrede koje je osnovala Republika Srbija,

4) Privredno društvo: mikro, malo i srednje pravno lice razvrstano u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo, preduzetnik, udruženje vodokorisnika i zemljoradnička zadruga.

 

OPŠTI USLOVI

Korisnik sredstava pravo na sredstva može da ostvari ako je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava (u daljem tekstu: Registar) u aktivnom statusu i ako je upisao u Registar parcele na kojima se nalazi sistem za navodnjavanje.

Korisnik sredstava može da ostvari pravo na sredstva za nabavljenu opremu za navodnjavanje u 2017. godini.

Korisnik sredstava pravo na sredstava može da ostvari ako za predmetno investiciono ulaganje ne koristi i neće koristiti podsticaje, subvencije i donacije po drugom osnovu i kod drugih organa i institucija.

Prijava koja se odnosi na nabavljenu opremu u vrednosti ispod 40.000 dinara bez uračunatog poreza na dodatu vrednost neće se razmatrati.

Korisnik sredstava može da podnese najviše jednu prijavu.

POSEBNI USLOVI

Privredno društvo, preduzetnik, zemljoradnička zadruga i udruženje vodokorisnika pravo na sredstva mogu da ostvare ako su upisani u odgovarajući registar kod Agencije za privredne registre u aktivnom statusu.

 

IZNOS SREDSTAVA KOJI SE ODOBRAVA

Iznos sredstava koji se odobrava je do 50% vrednosti nabavljene opreme za navodnjavanje bez uračunatog poreza na dodatu vrednost na koju se odnosi prijava i koja se smatra prihvatljivim investicionim ulaganjem u smislu ovog konkursa.

Maksimalni iznos sredstava po podnetoj prijavi koji može biti odobren je 4.000.000 dinara bez uračunatog poreza na dodatu vrednost.

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA

Prijava na Konkurs podnosi se zaključno sa 31.07.2017. godine.

Detaljnije o konkursu za nabavku nove opreme za navodnjavanje, možete pročitati na sledećem linku http://upz.minpolj.gov.rs/nabavka-nove-opreme-za-navodnjavanje/

upz.minpolj.gov.rs
Sredstva za realizaciju ovih radova se obezbeđuju iz budžeta Republike Srbije u ukupnom …

 

Dodajte komentar

Ostavite odgovor