Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 5. март 2021.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ  ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА  НАБАВКУ ОПРЕМЕ
golubac.org.rs

Министарство привреде Владе Републике Србије расписало је данас, већ пету годину заредом, јавни позив за програм подршке малој привреди – суфинансирање куповине нових машина и производне опреме.

Kако би предузетници наставили са модернизацијом опреме за производњу, омогућено им је да конкуришу за овај програм без обзира на то да ли су већ били корисници државних средстава по неком другом основу или програму у претходном периоду.

Такође, партнерске финансијске куће не траже друга средства обезбеђења, већ ће то бити само залога на купљеној опреми.

Програмом за набавку опреме предвиђено је суфинансирање само производне опреме и алата, што ће допринети развоју производних фирми у Србији.

У програму за набавку опреме, бесповратна средства чине 25 одсто укупне вредности опреме, учешће самог предузетника је пет одсто, а повољан кредит партнерских финансијских кућа чини још 70 одсто.

Ове године, Министарство ће програм спроводити у сарадњи са пет банака и једном лизинг кућом: Банком Поштанска штедионица, Кредит агрикол, Халкбанком, Еуробанком, Прокредит банком и Рајфајзен лизингом.

Подршка малим и средњим предузећима и предузетницима остаће и даље у врху приоритета, а Министарство привреде позива све производне компаније да се пријаве за овај програм, обнове машине и алате и допринесу бољем пословању и већој конкурентности српске привреде.

Додатне информације на следећем линку:
http://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podrske-malim-preduzecima-za-nabavku-opreme-2/

Додајте коментар

Оставите одговор