Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 14. jul 2020.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

JAVNI POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME

JAVNI POZIV  ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA MALIM PREDUZEĆIMA ZA  NABAVKU OPREME
golubac.org.rs

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije raspisalo je danas, već petu godinu zaredom, javni poziv za program podrške maloj privredi – sufinansiranje kupovine novih mašina i proizvodne opreme.

Kako bi preduzetnici nastavili sa modernizacijom opreme za proizvodnju, omogućeno im je da konkurišu za ovaj program bez obzira na to da li su već bili korisnici državnih sredstava po nekom drugom osnovu ili programu u prethodnom periodu.

Takođe, partnerske finansijske kuće ne traže druga sredstva obezbeđenja, već će to biti samo zaloga na kupljenoj opremi.

Programom za nabavku opreme predviđeno je sufinansiranje samo proizvodne opreme i alata, što će doprineti razvoju proizvodnih firmi u Srbiji.

U programu za nabavku opreme, bespovratna sredstva čine 25 odsto ukupne vrednosti opreme, učešće samog preduzetnika je pet odsto, a povoljan kredit partnerskih finansijskih kuća čini još 70 odsto.

Ove godine, Ministarstvo će program sprovoditi u saradnji sa pet banaka i jednom lizing kućom: Bankom Poštanska štedionica, Kredit agrikol, Halkbankom, Eurobankom, Prokredit bankom i Rajfajzen lizingom.

Podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima ostaće i dalje u vrhu prioriteta, a Ministarstvo privrede poziva sve proizvodne kompanije da se prijave za ovaj program, obnove mašine i alate i doprinesu boljem poslovanju i većoj konkurentnosti srpske privrede.

Dodatne informacije na sledećem linku:
http://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podrske-malim-preduzecima-za-nabavku-opreme-2/

Dodajte komentar

Ostavite odgovor