Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 28. oktobar 2020.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

Raspisani su javni pozivi za podsticanje preduzetništva

Raspisani su javni pozivi za podsticanje preduzetništva
golubac.org.rs

Ministarstvo privrede raspisalo je danas dva javna poziva na osnovu kojih će privrednim subjektima staviti na raspolaganje milijardu dinara.

Raspisani su javni pozivi za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte i za početnike u poslovanju.

U okviru programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2020. godini Ministarstvo je opredelilo 850 miliona dinara za bespovratna sredstava. Reč je o kombinaciji granta koji čini do 20 odsto investicije, odnosno do 30 odsto za privredne subjekte koji pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti i povoljnih kredita Fonda za razvoj.

Za početnike u poslovanju Ministarstvo je obezbedilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava. Program je, takođe, kombinacija granta koji može činiti 30 odsto investicije, odnosno do 40 odsto ukupne investicije za firme iz nerazvijenih lokalnih samouprava, dok će se preostali iznos finansirati iz kredita Fonda.

Inače, Ministarstvo privrede je u budžetu za 2020. godinu obezbedilo 3 milijarde dinara za tri programa – za razvojne projekte, za početnike u poslovanju i nabavku opreme.

Sve informacije i dokumentacija dostupni su na internet stranici Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs. Javni pozivi će biti otvoreni dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2020. godine.

https://privreda.gov.rs/raspisani-javni-pozivi-kroz-dva-programa-milijardu-dinara-bespovratno/

Dodajte komentar

Ostavite odgovor