Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 19. март 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НАБАВКУ МАШИНА И ОПРЕМЕ У БИЉНОЈ ПРОИЗВОДЊИ

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НАБАВКУ МАШИНА И ОПРЕМЕ У БИЉНОЈ ПРОИЗВОДЊИ
golubac.org.rs

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НАБАВКУ МАШИНА И ОПРЕМЕ У БИЉНОЈ ПРОИЗВОДЊИ.

РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ОД 1. ДО 15. ЈУНА

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за аграрна плаћања, расписало је Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинстава за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура у 2020. години.

Подстицаји обухватају инвестиције у набавку нових машина и опреме за примарну производњу биљних култура у заштићеном простору, примарну производњу воћа и грожђа, производњу поврћа, цвећа, ароматичног и лековитог биља, убирање воћа, грожђа, поврћа, цвећа, ароматичног и лековитог биља, примарну производњу житарица, индустријског и крмног биља, обраду земљишта, заштиту биљака од болести, корова и штеточина, прихрањивање/ђубрење, бербу и транспорт примарних пољопривредних производа и наводњавање биљних култура.

Право на подстицај остварује подносилац, који је између осталог, у потпуности реализовало инвестиције за које подноси захтев у периоду од 1. јануара 2020. године, а најкасније до дана подношења захтева за остваривање права на подстицаје.

Поступак за оствaривање права на подстицаје покреће се подношењем Захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинстава за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура у 2020. години у периоду од 1. до 15. јуна 2020. године преко Писарнице републичких органа управе у Београду, улица Немањина број 22-26, Београд, или поштом на адресу: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања, Булевар краља Александра бр. 84, 11050 Београд,

Подстицаји се утврђују у износу од 50 % од вредности реализоване прихватљиве инвестиције умањене за износ средстава на име пореза на додату вредност, односно у износу од 65 % од ове вредности у подручју са отежаним условима рада у пољопривреди,

Највиши укупни износ подстицаја који корисник подстицаја може да оствари у складу са овим Јавним позивом је 1.500.000 динара.

Информације у вези расписаног Јавног позива доступне су на телефоне Инфо-центра Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде: 011/260-79-60 или 011/260-79-61, као и Контакт центра Управе за аграрна плаћања 011/30-20-100 или 011/30-20-101, сваког радног дана од 7:30 до 15:30 часова.

Додајте коментар

Оставите одговор