Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 4. avgust 2020.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

„EU za kulturno nasleđe i turizam“

„EU za kulturno nasleđe i turizam“
golubac.org.rs

#EUzaTebe – „EU za kulturno nasleđe i turizam“ je projekat usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Finansira ga EU, sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ),  a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Ciljevi

Glavni cilj specijalizovanog programa za dodelu bespovratnih sredstava ukupne vrednosti od milion evra jeste prevazilaženje ekonomskih posledica pandemije COVID-19 kroz pružanje podrške lokalnom privatnom sektoru, poboljšanje kvaliteta turističkih usluga i promociju regiona kao bezbedne i atraktivne turističke destinacije.

Aktivnosti

Okvirne vrste aktivnosti koje se mogu finansirati u okviru ovog poziva navedene su u nastavku. Spisak nije isključiv, a odgovarajuće inovativne aktivnosti koje nisu navedene takođe se mogu uzeti u obzir za finansiranje ako mogu jasno da doprinesu postizanju specifičnih ciljeva i rezultata ovog poziva.

Modernizacija smeštajnih i ugostiteljskih objekata, objekata za degustaciju, info punktova, suvenirnica i drugih turističkih sadržaja. To obuhvata, mada ne isključivo, troškove za sledeće aktivnosti:

  • Renoviranje/ adaptacija/ proširenje/ unapređenje kvaliteta objekata, uključujući nabavku neophodne opreme (uključujući nameštaj, kuhinjske aparate itd.);
  • Infrastruktura malog obima i oprema za postojeće ili novoosmišljene aktivnosti u ponudi podnosioca zahteva, kao što su biciklizam, vožnja kajakom, nabavka šatora, sportske opreme itd;
  • Unapređenje bezbednosnih i higijenskih standarda objekata i usluga koje se nude turistima;
  • Uvođenje novih turističkih proizvoda i usluga;
  • Uvođenje novih prodajnih kanala;
  • Promotivne aktivnosti.

Kriterijumi za učešće na konkursu

Podnosioci zahteva koji ispunjavaju uslove za ovaj Poziv su privatni subjekti koji posluju u turističkom sektoru. To obuhvata, mada ne isključivo, turističke objekte (pružaoce usluga smeštaja, kampove, ugostiteljske objekte, vinarije i druga preduzeća neposredno uključena u pružanje turističkih usluga), proizvodnju i prodaju suvenira itd.

Podnosioci zahteva mogu biti:

1. fizička lica koja pružaju usluge smeštaja,
2. registrovana poljoprivredna gazdinstva,
3. preduzetnici / mikro i mala preduzeća (do 50 zaposlenih)

Podnosioci zahteva moraju:

  • biti registrovani kod relevantnih nadležnih organa kao pružaoci turističkih usluga najmanje 6 meseci pre podnošenja zahteva za dodelu sredstava,

-biti registrovani ili pružati direktne usluge turistima u području definisanom ovim pozivom,

  • u slučaju ulaganja u modernizaciju objekata, imati vlasništvo nad nepokretnošću ili potpisan ugovor o najmu za datu nepokretnost za period od najmanje 5 godina.

Poziv je otvoren od 07.07.2020. do 21.07.2020. godine u 17 sati, a pitanja za pojašnjenja je moguće postaviti 10.07.2020. godine do 17 sati.

Info sesije će biti organizovane u petak, 03.07. u 18 sati, i ponedeljak, 06.07.2020. godine u 13 sati, i mogu se pratiti na fejsbuk stranici projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam” (https://www.facebook.com/EUzaTebe/)  i platformi MS Teams (Petak , Ponedeljak)

KONKURSNA DOKUMENTACIJA MOŽE SE PRONAĆI NA OVOM LINKU.

http://eu-za-kulturno-nasledje.euinfo.rs/konkurs-za-bespovratnu-pomoc-za-prevazilazenje-posledica-kovid-19-pandemije-u-sektoru-turizma/

Dodajte komentar

Ostavite odgovor