Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 29. март 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Подршка пољопривредним произвођачима

Подршка пољопривредним произвођачима
golubac.org.rs

Влада Републике Србије је у циљу обезбедђивања подршке произвођачима товне јунади, објавила Уредбу о утврђивању Програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима кроз откуп тржишних вишкова товних јунади у отежаним економским условима услед пандемије COVID-19 изазване вирусом SARS-CоV-2.

Право на финансијску подршку у складу са овим Програмом има привредни субјект- откупљивач, који обавља делатност у објекту за клање животиња, односно објекту за производњу и промет хране животињског порекла  са седиштем у Републици Србији, који има извозну дозволу и извршио је откуп тржишних вишкова јунади од пољопривредних произвођача у периоду од 5. септембра до 30. октобра 2020. године.

Финансијска подршка за откуп тржишних вишкова утврђује се у износу од 26 динара по килограму живе мере за откупљену јунад за клање и прераду намењену извозу и то за грла минималне тежине 600 килограма по цени која није мања од 252 динара по килограму.

Откупљивачи подносе захтев за финансијску подршку по основу овог програма до 5. новембра 2020. године.

Посредством привредних субјеката за откуп тржишних вишкова товних јунади, пољопривредним произвођачима је обезбеђен пласман утовељених јунади по цени не мањој од 252 динара по килограму. Такође, за иста грла пољопривредни произвођачи остварују и подстицај за тов јунади за који се захтеви подносе сваке године и то у периоду од 1. фебрурара 2021. године до 31. јула 2021. године.

Додајте коментар

Оставите одговор