Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 20. април 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ
golubac.org.rs

Поштовани суграђани, позивамо Вас да заједно са својим породицама и пријатељима, посадите свој хлад!

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана,  Општина Голубац се придружила акцији „Посади свој хлад“. Овом приликом обавештавамо Вас да ће бити организована јавна подела садница у првој половини априла.

Ова акција се успешно одржава већ пет година у Србији, а спроводе је две невладине организације „Зелени развојни центар“ и „Let’s do it, Serbia“. Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције „Trillion Trees” Светског економског форума (WEF) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.

Зато посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух вама и вашој породици!

Број садница је ограничен, jедна особа може највише да добије једну садницу!

У наредном периоду обавестићемо Вас о тачном датуму поделе садница и спровођену акције „Посади свој хлад“.  https://posadisvojhlad.rs/

За више информација, контактирајте нас на телефон 012/678-426, у периоду од 10 – 14 часова, сваког радног дана.

Контакт особа: Петровић Јелена, општина Голубац

Додајте коментар

Оставите одговор