Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 5. jul 2022.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

EU PRO Plus

EU PRO Plus
golubac.org.rs

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je razvojni program EU PRO Plus koji finansira Evropska unija, a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije objavio Javni poziv za dostavljanje predloga projekata za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

U okviru ovog Javnog poziva biće podržani predlozi projekata preduzeća i preduzetnika koji žele da nabave novu opremu ili uvedu usluge (uvođenje standarda, unapređenje tehnoloških procesa, sertifikacija i sl.), sve sa ciljem otvaranja novih radnih mesta i doprinosa rastu i razvoju mikro i malih preduzeća, kao i povećanja njihove konkurentnosti.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja su registrovana za proizvodnu delatnost ili pružanje usluga u jednoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u realizaciju programa EU PRO Plus, a koji su osnovani u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2020. godine.

Pojedinačni iznos bespovratnih sredstava po projektu je od 10.000 do 40.000 evra (uz obavezu aplikanta da obezbedi sopstveno učešće u investiciji od min. 20%, odnosno 15% za aplikante koji pripadaju IV kategoriji razvijenosti). Društveno odgovorne aktivnosti koje doprinose lokalnim zajednicama su obavezni deo svih predloga projekata koji budu odobreni za finansiranje. Sve informacije o pozivu i obrasci za podnošenje prijave dostupni su na internet stranici www.euproplus.org.rs, a rok za dostavljanje predloga projekata je 30. jun 2022.godine.

Dodajte komentar

Ostavite odgovor