Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 5. jul 2022.

Povratak na vrh

Vrh

Projekat „Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave“

Projekat „Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave“, u okviru programa Evropske Unije – Exchange 5, je započeo 22. decembra 2018. godine,  Vrednost ovog projekta je 208.650 evra.

Pored grada Požarevca, kao vodećeg partnera u projektu su učestvovale i opštine Velika Plana, Žagubica, Veliko Gradište, Petrovac na Mlavi, Kučevo i Golubac, a osnovni cilj projekta je bio da se doprinese lokalnom razvoju kroz poboljšanje efikasnosti uupravljanju javnom svojinom opštine.

Opština Golubac je u sklopu projekta dobila opremu neophodnu za efikasno upravljanje imovinom – računar za vođenje GIS baze podataka, štampač, „Autodesk, AutoCAD MAP 3D“ licencu, kao i softver za objedinjeno vođenje evidencije o nepokretnostima u javnoj svojini i njihovim korisnicima.

Tokom trajanja projekta preuzeti su geoprostorni podaci katastra nepokretnosti o nepokretnostima u javnoj svojini opštine, izvršena prijava velikog dela nepokretnosti u javnoj svojini ošštine i sprovedeno geodetsko snimanje za dvadeset objekata na području opštine i trasa dve vodovodne mreže u naseljima Bikinje i Žitkovica.

Kroz učešće u projektu „Exchange 5″ – Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave” partnerske opštine uspostavile su održivi procesni, kadrovski i organizacioni okvir za prikupljanje podataka, vođenje i ažuriranje interne evidencije, procenu vrednosti, i evidentiranje podataka o imovini opštine nadležnim državnim organima koji će se ustaliti kao praksa i nastaviti sa primenom i nakon okončanja projekta.