Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 19. март 2024.

Повратак на врх

Врх

5 Коментара

Потписан уговор за реализацију пројекта скелског превоза између Голупца и Нове Молдаве

Потписан уговор за реализацију пројекта скелског превоза између Голупца и Нове Молдаве
golubac.org.rs

Општине Голубац и Велико Градиште са српске стране Дунава и општина Нова Молдава и округ Карас Северин из Републике Румуније, имплементираће током 2014. и 2015. године пројекат „Успостављање речно скелског превоза на Дунаву – трајектом између Нове Молдаве и Голупца“ .

Пројекат се финансира у оквиру ИПА ЦБЦ Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија.

Укупна вредност пројекта је 2.352.674 евра, а буџет општине Голубац, као партнера на

пројекту износи 247.071 евра.

Резултати пројекта:
Општина Голубац :
Реконструкција обалоутврде и прилазних путева, опремање објеката царине и граничне полиције у Усију као и изградња одговарајућег понтона за безбедан прилаз трајекта.
Општина Велико Градиште :
Проширење и асфалтирање пута Велико Градиште – Винци (део који који припада Општини Велико Градиште), како би пут био прилагођен теретном саобраћају.

Такође, у оквиру пројекта уредиће се и гранични прелаз у Новој Молдави и набавиће се трајект којим ће се успоставити саобраћајна линија Дунавом између Усија и Нове Молдаве.

Реализацијом пројекта стварају се услови за унапређење прекограничне сарадње између два Округа ( Браничевски и Карас Северин из Румуније) стимулисањем прекограничних економских односа, диверсификацијом и валоризацијом историјских, културних и природних вредности и развојем интермодалне саобраћајне инфраструктуре а све у циљу повећања квалитета живота у пограничном подручју.

Коментари

  1. Branka Cvejic

    Sjajno! Zbog lepote,zbog Dunava,zbog naroda i naravno sto ja tu imam vikendicu i svake godine neizmerno uzivam!!!!!!

  2. Ovo je lepa vest za Golubac ali me interesuje, posto je Vama dostupan projekat koja je projektovana cena prevoza, koji je planirani broj prelaska putnika, vozila i kamiona i koja se od ovih kategorija ocekuje da bude najbrojnija i iz kojih razloga?

    • golubac.org.rs

      То питање је обрађено у Студији оправданости успостављање скелског превоза, и она је саставни део пројектне документације.
      Нажалост, студија оправданости се налази код Лидера пројекта из Румуније „Округ Карас Северин“ Ресица.

  3. veselinovic

    Odlicna stvar

    Dragisa

  4. Lepa vest. samo ima pitanja , kako će proći saobraćaj teretnih vozila kroz selo Vince i selo Usje. Postoji usko grlo kod kafane Džimi.Deo saobraćajnice u Vincima je renoviran, ali na dalje prema Usju je loša saobraćjna podloga. I to treba renovirati. sve do glavnog puta pored usjanskog groblja.

Додајте коментар

Оставите одговор