Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 23. април 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Почела обука за унос података у географски информациони систем

Почела обука за унос података у географски информациони систем
golubac.org.rs

У оквиру пројекта ,,Управљање имовином-корист за све“, почела је петодневна обука за примену географског информационог система (ГИС) за двадесет и петоро запослених у општинским управама и локалним јавним предузећима из свих општина партнера на Пројекту. Циљ обуке је да се полазници оспособе за коришћење ГИС алата и најсавременијих решења за унос просторних података, стекну неопходно знање за системски развој ГИС на територији своје општине. Значајна компонента ГИС су људски ресурси, јер су људи ти који креирају ову базу, осмишљавају, организују и учествују у реализацији исте и из тог разлога је овом делу посвећена велика пажња. Након обуке, креће унос података у базу.
Gis_Obuka
Треба напоменути да ће на порталу сваке општине партнера на Пројекту постојати апликација која ће корисницима омогућити детаљан преглед жељене локације и претражују у складу са својим интересима.
Донатор пројекта „Управљање имовином-корист за све“ је Делегација Европске уније кроз “грант шему” програма „Еxцханге 4″. Координатор и водећи партнер је Град Пожаревац, а партнери – ко-апликанти су општине: Петровац на Млави, Велика Плана, Жагубица, Кучево, Велико Градиште и Голубац. Вредност Пројекта је 219.147,90 евра.
Циљ пројекта је стварање предуслова за бржи локални економски развој општина партнера на Пројекту, успостављањем ефикаснијег начина управљања општинском имовином. Пројектом ће бити ојачани људски и организациони капацитети обухваћених општина за управљање имовином, затим унапређени технички капацитети набавком рачунарске опреме и софтверске подршке за управљање имовином.
exchange4

Тагови

Додајте коментар

Оставите одговор