Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 29. март 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Нацрт Регионалне стратегије руралног развоја за Браничево-Подунавље

Нацрт Регионалне стратегије руралног развоја за Браничево-Подунавље
golubac.org.rs

Уз подршку Фондације за отворено друштво Србија, Регионална развоја агенција „Браничево-Подунавље“ приводи крају имплементацију пројекта Европеизација локалних политика у области руралног развоја. Као једна од кључних компоненти пројекта предвиђено је унапређење политика на регионалном нивоу и јачање регионалне сарадње у овој области, и то кроз дефинисање регионалног стратешког плана руралног развоја.

Током протекла 4 месеца, преко 70 представника различитих јавних институција, организација цивилног сектора, пољопривредних газдинстава, привреде и других заинтересованих страна из целог региона Браничево-Подунавље, активно је учествовало у састанцима, презентацијама и дискусијама на теме из области руралног развоја. Резултат овог процеса је припремљен Нацрт Регионалне стратегије руралног развоја за регион Браничево-Подунавље 2016.-2020. који идентификује кључне приоритете и циљеве нашег Региона у области развоја пољопривреде и руралног развоја.

Нацрт Стратегије је од данас предмет процеса јавних консултација – путем електронске поште достављен је на преко 200 адреса различитим заинтересованим странама, а наредних недеља биће организоване и јавне презентације на више локација у Региону. Позивамо овим путем све заинтересоване грађане, да нам најкасније до петка, 05. августа доставе своје коментаре и сугестије на адресу електронске поште: ivana.antonijevic@rra-bp.rs и на тај начин допринесу квалитету документа, који ће послужити као основ за даље активности везане за унапређење живота у руралним срединама нашег Региона.

По завршетку јавне расправе, финални предлог Стратегије биће током августа месеца достављен члановима Скупштине Регионалне развојне агенције на усвајање, након чега следи и заједнички рад на њеној имплементацији.

Нацрт Стратегије можете преузети са линка

Додајте коментар

Оставите одговор