Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 28. март 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Подношење захтева за подстицаје по грлу стоке у 2021. години

Подношење захтева за подстицаје по грлу стоке у 2021. години
golubac.org.rs

Од 1 фебруара почело подношење захтева за подстицаје у сточарству и то за тов јунади, јагњади, јаради и свиња, као и за подстицаје за краве за узгој телади за тов и краве дојиље.

Сточари подстицај за тов стоке могу да се остваре ако Управи за аграрна плаћања поднесу захтев за остваривање права на подстицаје за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради oд 1. фебруара до 31. јула 2021. године и то за грла предата кланици или извезена у периоду од 1. јула 2020. године до 30. јуна текуће  године.

Захтев за подстицаје подноси се посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси највише до три захтева у горенаведеном периоду, а за исто грло захтев за подстицаје може да се поднесе једном за једну календарску годину, по завршетку това. Висина подстицаја износи:

– подстицаји за тов јунади – 15.000 динара по грлу у тову;
– подстицаји за тов јагњади
 – 2.000 динара по грлу у тову;
– подстицаји за тов јаради – 2.000 динара по грлу у тову;
 подстицаји за тов свиња –1.000 динара по грлу у  тову;

Сточари у истом периоду –  од 01. фебруара до 31. јула  2021. године могу поднети захтев на основу Правилника о условима и начину остваривања права на подстицаје у сточарству за краве за узгој телади за тов.

Правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства остварују подстицај за најмање две краве отељене у периоду од 01. јула 2020. године до 30. јуна 2021. године. За свако грло се у току једне календарске године остварује подстицај од 20.000 динара.

Такође, кренули су и подстицај за краве дојиље, старости преко 24 месеца, које припадају товним грлима чисте расе, и то: херефорд, шароле, лимузин, абердин ангус, шорторн, белгијскo плавo, кијанина, ромањола, маркиђана, блонд аквитен и салерс или мелезима наведених товних раса, која припадају стаду намењеном за узгој телади за производњу меса. Захтев за остваривање права на подстицаје подноси се Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управи за аграрна плаћања за сваку календарску годину oд 1. фебруара дo 31. jулa 2021. године зa грлa укључeнa у прoизвoдњу од 1. јула претходне календарске године дo 30. јунa текуће кaлeндaрскe гoдинe.  Уз захтев за подстицаје за краве дојиље подноси се записник о одржаној селекцијској смотри, оверен од стране основне и регионалне одгајивачке организације. Висина подстицаја је 40.000 динара по грлу.

http://uap.gov.rs/krenulo-podnosenje-zahteva-za-podsticaje-po-grlu-stoke/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=krenulo-podnosenje-zahteva-za-podsticaje-po-grlu-stoke

Додајте коментар

Оставите одговор