Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 4. avgust 2020.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

Podunavske opštine kroz filmsku industriju mogu da ostvare profit

Podunavske opštine kroz filmsku industriju mogu da ostvare profit
golubac.org.rs

Pomoćnik ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave Saša Mogić rekao je danas da je za filmsku industriju od velikog značaja podunavska regija, ali da i gradovi i opštine moraju da urade sve što je neophodno kako bi se našli na mapi filmskih producenata koji iznajmljuju lokacije za snimanje u našoj zemlji.

“Srpska filmska asocijacija se obratila Ministarstvu sa molbom za podršku u procesu ostvarivanja saradnje sa lokalnim vlastima i utvrđivanja nadležnosti za iznajmljivanje lokacija i cenovnika. Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave je u ovome prepoznalo značaj za razvoj lokalne ekonomije i uputilo pismo gradonačelnicima kojim preporučuje saradnju, kako bi se maksimalo olakšalo da podunavske opštine iskoriste filmsku industriju za svoj razvoj i ostvarivanje profita”, rekao je Mogić.

Od ukupno 81 lokalne samouprave u region srpskog Podunavlja, Srpska filmska asocijacija identifikovala je u okviru projekta „Priprema Podunavlja u Srbiji za glavnu ulogu u filmovima“ 34 grada i opštine koji imaju potencijale za filmsku industriju. Pored podobnih i raznovrsnih lokacija za snimanje, procenjeno i da u tim gradovima i opštinama postoje administrativni potencijali za standardizaciju filmskih dozvola i procedura.

Sve podunavske lokacije, gradovi i opštine dobiće priliku za međunarodnu promociju, budući da će predstavnici Srpske filmske asocijacije krajem marta ove godine učestvovati na svetskom sajmu filmskih lokacija u Los Anđelesu koji organizuje Međunarodna asocijacija filmskih komisija.

Dodajte komentar

Ostavite odgovor