Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 7. decembar 2019.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

Poreske obaveze dospevaju za uplatu 15.febuara

Poreske obaveze dospevaju za uplatu 15.febuara
golubac.org.rs

Obaveštavaju se obveznici koji poseduju nekretnine na teritoriji opštine Golubac da 15.02.2014.godine dospeva prvi kvartal za uplatu poreza na imovinu fizičkih lica  za 2014.godinu.

S obzirom da je tog dana državni praznik obaveza će se pomeriti za prvi naredni radni dan a to je 18.februar.

Sve do dobijanja novih rešenja obaveze se plaćaju po rešenju utvrđenom za prošlu godinu. Takođe, od prvog januara ove godine naknada za korišćenje građevinskog zemljišta se ne utvrđuje, ali je neophodno, u određenom roku, izmiriti obaveze iz prethodnog perioda.

          Napominjemo da redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata. Poreski obveznik kojem je utvrđeno pravo na mirovanje duga, dužan je da redovno izmiruje tekuće obaveze, i na taj način ostvari pravo na otpis kamate i odlaganje plaćanja glavnog duga.

Za sve potrebne informacije, kao i dobijanje uplatnica za uplatu poreza, građani se mogu obratiti Odeljenju za utvrđivanje i naplatu lokalnih javnih prihoda, svakog radnog dana u vremenu od 07-15 časova, ili na telefon 012-678-114

Plaćanjem svojih obaveza građani omogućavaju da opština Golubac koristi sredstva od naplate poreza na imovinu za održavanje i građenje ulica, puteva, vodovodne i kanalizacione mreže, vrtića i drugih objekata, što podrazumeva kvalitetnije uslove života i rada na području Golupca.

Dodajte komentar

Ostavite odgovor