Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 15. maj 2021.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

OBAVEŠTENJE

OBAVEŠTENJE
golubac.org.rs

Poštovani sugrađani, pozivamo Vas da zajedno sa svojim porodicama i prijateljima, posadite svoj hlad!

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana,  Opština Golubac se pridružila akciji „Posadi svoj hlad“. Ovom prilikom obaveštavamo Vas da će biti organizovana javna podela sadnica u prvoj polovini aprila.

Ova akcija se uspešno održava već pet godina u Srbiji, a sprovode je dve nevladine organizacije „Zeleni razvojni centar“ i „Let’s do it, Serbia“. Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i uskladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator.

Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici!

Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!

U narednom periodu obavestićemo Vas o tačnom datumu podele sadnica i sprovođenu akcije „Posadi svoj hlad“.  https://posadisvojhlad.rs/

Za više informacija, kontaktirajte nas na telefon 012/678-426, u periodu od 10 – 14 časova, svakog radnog dana.

Kontakt osoba: Petrović Jelena, opština Golubac

Dodajte komentar

Ostavite odgovor