Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 28. март 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Подршка развоју малих и средњих предузећа у Србији

Подршка развоју малих и средњих предузећа у Србији
golubac.org.rs

Рок за пријаву: понедељак, 20. јун 2016. Делегација ЕУ у Републици Србији и Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) позивају предузећа из Републике Србије да се пријаве за подршку у оквиру новог програма “Подршка развоју МСП у Србији”
Тим ЕБРД-а за подршку малим и средњим предузећима (претходно познат као ТАМ/БАС) уз финансијску подршку Европске уније, повезује предузећа са домаћим консултантима и међународним саветницима који им могу помоћи да развију пословање. Од оних најмањих која стреме брзом проширењу пословања, до предузећа која теже међународном пословању, предузетницима пружамо јединствене стручне савете и практична искуства, који ће им помоћи да пословање подигну на виши ниво.
Домаћа мала и средња предузећа у приватном власништву из скоро свих привредних грана могу да се пријаве за конкретне консултантске пројекте.
Кроз програм “Подршка развоју МСП у Србији” могу се реализовати краткорочни пројекти на најразличитије теме: од истраживања тржишта до стратешког планирања, управљања квалитетом и сертификације или енергетске ефикасности и управљања животном средином.
Већим предузећима са до 500 запослених нудимо дугорочније пројекте, обично у трајању од 12 до 18 месеци и сарадњу са међународним саветницима са преко 15 година искуства у области пословања предузећа. Ови  пројекти помажу руководству предузећа да се упозна са најбољим међународним праксама и најиновативнијим методама пословања које ће им помоћи да буду конкурентни на светском тржишту.
“Подршка развоју МСП у Србији” се финансира кроз Инструмент за претприступну помоћ (ИПА) Европске уније током периода од 36 месеци, односно до јуна 2016. године. Наш Програма се заснива на учешћу у трошковима што подразумева да предузећа која постану клијенти плаћају део пројектних трошкова у износу од 25- 75% за пројекте у које су укључени домаћи консултанти, док на пројектима већег обима који захтевају подршку међународних консултаната, клијент обично плаћа 10% трошкова првог и 50% трошкова другог пројекта.
Молимо посетите www.ebrd.com/knowhow/serbia за додатне информације о критеријумима за учешће, обиму услуга и начину пријављивања.
Контакт: 011/2120-642 или BlagojeM@ebrd.com

Додајте коментар

Оставите одговор