Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 27. април 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

PODRŠKA ŽENAMA I MLADIM POČETNICAMA I POČETNICIMA

PODRŠKA ŽENAMA I MLADIM POČETNICAMA I POČETNICIMA
golubac.org.rs

Program Evropske unije (EU) za lokalni razvoj EU PRO Plus koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, objavljuje Javni poziv za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

Evropska unija je za ovu inicijativu usmerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede u 43 izrazito nedovoljno razvijene opštine uključene u program, opredelila 375.000 evra. Finansijska podrška će biti iskorišćena za nabavku nove opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se podstakne preduzetništvo i poveća zaposlenost.

Za bespovratnu podršku EU u okviru prvog dela ovog poziva mogu da konkurišu mladi od 18 do 30 godina i nazaposlene žene (LOT 1), koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje  biznisa u jednoj od 43 navedene lokalne samouprave. Pravo učešća kroz drugi deo poziva imaju preduzetnice i preduzetnici  i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. godine ili nakon toga (LOT 2).

Pojedinačni iznos bespovratnih sredstava po projektu je od 5.000 do najviše 10.000 evra za oba LOT-a(uz obavezu  aplikanta da obezbedi sopstveno gotovinsko učešće u investiciji od 10% za LOT 1, odnosno 15% za LOT 2.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 12. septembar 2023.godine.

Detaljne informacije o mestu i vremenu održavanja info-sesija, kao i prijava za učešće biće dostupni su na internet stranici  https://www.euproplus.org.rs/kpoziv/javni-poziv-za-podrsku-pocetnicima-u-poslovanju-i-samozaposljavanju-zena-i-mladih-kroz-nabavku-opreme-i-uvodjenje-usluga

Za sva pitanja i pojašnjenja možete nas kontaktirati direktno putem mejla euproplus@unops.org ili na brojeve telefona naših kancelarija u Nišu (018 520 522), Novom Pazaru (020 337 300) i Vranju (017 710 11 99).

Додајте коментар

Оставите одговор