Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 23. април 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Сутра почиње подношење захтева за подстицаје по хектару биљне производње

Сутра почиње подношење захтева за подстицаје по хектару биљне производње
golubac.org.rs

Сутра почиње подношење захтева за подстицаје по хектару биљне производње

Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи у износу од 18.000 динара по хектару, биће расписан сутра, 1. фебруара, а пољопривредни произвођачи ће своје захтеве моћи да подносе до 1. марта 2024. године.

Право на подстицаје остварује правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које је уписано у електронски Регистар пољопривредних газдинстава (еРПГ) и налази се у активном статусу.

Пре подношења захтева за остваривање права на ову врсту подстицаја, неопходно је да пољопривредник изврши обнову регистрације за текућу годину у еРПГ.

Подсећамо да од ове године право на подстицаје имају искључиво пољопривредни произвођачи који пријављено земљиште и обрађују – у своје име и за свој рачун.

Подстицаје неће моћи да користе власници земље који ту земљу заиста не обрађују, већ је дају у закуп другом лицу.

Подстицаји се остварују по површини биљне производње за засејане, односно засађене и пријављене површине под одговарајућом биљном културом, до највише 100 хектара.

Право на подстицаје се не може остварити за површине пољопривредног земљишта у државној својини које је подносилац захтева узео у закуп, односно на коришћење, осим за пољопривредно земљиште у државној својини које је узео у закуп на јавном надметању у складу са законом којим се уређује пољопривредно земљиште.

Текст Правилника о начину остваривања права на основне подстицаје у биљној производњи можете погледати овде.

Додајте коментар

Оставите одговор