Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 23. април 2024.

Повратак на врх

Врх

Библиотека

library-kid_1_1

Скупштина општине Голубац је својом одлуком од 28.12.1995. године основала Народну библиотеку „Вељко Дугошевић“ као самосталну установу културе која тиме наставља традицију „Голубачке читаонице и библиотеке“ која је била основана у Голупцу 1871. године.

Библиотека је једина специјализована на подручју општине Голубац за обављање културних делатности. Њена главна делатност је библиотекарско-информациона која у себи садржи низ законом утврђених функција.

Једна од њих је културно- просветна делатност. У складу са тим у 2008. године треба поменути организовање три изложбе нових књига као и свечани упис ђака првака у чланство библиотеке. Библиотека се јавља и као издавач три књиге песама својих суграђана (издавачка делатност).

Културно-образовна и културно-уметничка делатност се углавном сводила на пропагирање и позивање по месним заједницама да се узме учешћа у акцијама као нпр. „Такмичење села Србије“. Организована је и изложба слика чији су аутори били ученици основне школе од првог до четвртог разреда, као и две позоришне представе за децу и две за одрасле (позоришта су била аматерска) и једна артистичко-илузионистичка представа.

У библиотеци је запослено пет радника.

 

в.д. управника Марија Живановић Илић
телефон: 012/678-136
факс: 012/678-136
e-mail: biblioteka.golubac@gmail.com
website: www.bibliotekagolubac.rs

Honeyview_avatar-1577909_960_720