Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 29. март 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Расписани су јавни позиви за подстицање предузетништва

Расписани су јавни позиви за подстицање предузетништва
golubac.org.rs

Министарство привреде расписало је данас два јавна позива на основу којих ће привредним субјектима ставити на располагање милијарду динара.

Расписани су јавни позиви за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте и за почетнике у пословању.

У оквиру програма подстицања предузетништва кроз развојне пројекте у 2020. години Министарство је определило 850 милиона динара за бесповратна средстава. Реч је о комбинацији гранта који чини до 20 одсто инвестиције, односно до 30 одсто за привредне субјекте који припадају четвртој групи развијености и повољних кредита Фонда за развој.

За почетнике у пословању Министарство је обезбедило 150 милиона динара бесповратних средстава. Програм је, такође, комбинација гранта који може чинити 30 одсто инвестиције, односно до 40 одсто укупне инвестиције за фирме из неразвијених локалних самоуправа, док ће се преостали износ финансирати из кредита Фонда.

Иначе, Министарство привреде је у буџету за 2020. годину обезбедило 3 милијарде динара за три програма – за развојне пројекте, за почетнике у пословању и набавку опреме.

Све информације и документација доступни су на интернет страници Министарства привреде: www.privreda.gov.rs. Јавни позиви ће бити отворени док се расположива средства не утроше, а најкасније до 31.12.2020. године.

https://privreda.gov.rs/raspisani-javni-pozivi-kroz-dva-programa-milijardu-dinara-bespovratno/

Додајте коментар

Оставите одговор