Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 28. март 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

ЈАВНИ ПОЗИВИ

ЈАВНИ ПОЗИВИ
golubac.org.rs

Министарство привреде објавило је јавне позиве за три програма подршке микро, малим и средњим предузећима и предузетништву за које је укупно у овој години опредељено 450 милиона динара.

Објављени су јавни позиви за Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене предузетнице и младе, Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике  у пословању и Програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте.

Програме спроводе Министарство привреде и Фонд за развој, а представљају комбинацију бесповратних средстава и повољних кредита Фонда.

Министарство је за програм  подршке женама и младим предузетницима који су почетници у пословању, а који се први пут спроводи ове године, определило 100 милиона динара бесповратних средстава.

Када је реч о почетницима у пословању опредељено је 150 милиона динара бесповратних средстава, а кроз програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте 200 милиона динара бесповратних средстава.

Преостали износ инвестиционог улагања привредних субјеката финансираће се из кредита Фонда за развој.

Јавни позиви отворени су док се расположива средства не утроше, а најкасније до 31. децембра ове године.

Све информације и потребну документацију заинтересовани привредници могу пронаћи на интернет страни Министарства привреде: www.privreda.gov.rs и  Фонда за развој:  www.fondzarazvoj.gov.rs.

Јавни позив за партнере у суфинансирању, односно банке и лизинг компаније, траје до 19. фебруара, а по окончању избора партнера и потписивања уговора, Министарство ће расписати и јавни позив за микро, мала и средња предузећа, предузетнике и задруге за доделу бесповратне помоћи.

https://privreda.gov.rs/javni-pozivi-za-tri-programa-podrske-mikro-malim-i-srednjim-preduzecima-i-preduzetnicima/

Додајте коментар

Оставите одговор