Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 23. април 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Градски пројекат 
,,Управљање имовином-корист за све’’

Градски пројекат 
,,Управљање имовином-корист за све’’
golubac.org.rs

У оквиру пројекта ,,Управљање имовином-корист за све’’, град Пожаревац са партнерима добио је софтвер за управљање јавном имовином  и рачунарску опрему. Вредност софтвера је 12.000.000 динара, а вредност рачунарске опреме је 1.140.000 динара.  Набављен софтвер за управљање јавном имовином представља комбинацију система за управљање геопросторним подацима (ГИС – геопросторни информациони систем) и пословни софтвер. Систем се састоји од три компоненте, Аутодеск ГИС софтвера – АутоЦАД Мап 3Д и Инфраструцтуре Мап Сервер, Унидоцс Бусинесс Боx – који у себи садржи софтвер за управљање ресурсима , фактурама, радним налозима, пословну интелигенцију, као и систем за управљање документима и базу података – Орацле у којој ће се складиштити сви подаци.
GIS_Obuka_00
На овај начин добија се један јединствен систем који ће омогућити прикупљање и чување података о имовини која је у јавном власништву. С обзиром на компоненте, биће омогућен визуелни приказ објеката у јавном власништву, како локалној самоуправи, тако и у одређеној мери спољним корисницима – становништву, потенцијалним инвеститорима и другим заинтресованим странама. У локалној самоуправи корисници ће имати свеобухватан поглед на податке који су се до сада чували различите начине и врло често је било потребно користити много различитих извора података да би се дошло до конкретне информације. На овај начин објединиће се такође и подаци који су од интреса како локалној самоуправи, тако и јавним предузећима која такође учествују у овом пројекту.
GIS_Obuka_02
Од рачунарске опреме добијено је четрнаест  рачунара, седам скенера, седам штампача, ГПС уређај  и дигитални фото апарат и иста ће бити распоређена по општинама партнерима. Сва добијена опрема ће бити коришћена за сврхе управљања имовином у јавној својини.  Подсећамо да је Донатор пројекта „Управљање имовином-корист за све“ Делегација Европске уније кроз “грант шему” програма Еxчанге 4, који спроводи Стална конференција градова и општина.Град Пожаревац је координатор и водећи партнер, а партнери-ко-апликанти су општине: Петровац на Млави, Велика Плана, Жагубица, Кучево, Велико Градиште и Голубац.Вредност пројекта је 219.147, 90 евра, а временски период  имплементације је 12 месеци, односно од 03.02.2014. до 03.02.2015. године.
GIS_Obuka_03
Циљ пројекта је евидентирање и упис права својине на непокретностима у корист града Пожаревца, односно осталих јединица локалних самоуправа,  успостављање јединствене базе података, повећање транспарентности у коришћењу имовине, унапређење локалног економског развоја и подстицај предузетништва, као и подизање на највиши ниво

exchange4

 

Тагови

Додајте коментар

Оставите одговор