Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Голубац | 18. април 2024.

Повратак на врх

Врх

Нема коментара

Ванредна ситуација због елементарне непогоде

Ванредна ситуација због елементарне непогоде
golubac.org.rs

Дана 24.маја (недеља) 2015. у поподневним часовима део територије општине Голубац захватила је елементарна непогода (град и поплава).

Штаб за ванредне ситуације општине Голубац је прогласио ванредну ситуацију за део територије општине, 24.маја у 17.55 и препоручио директорима ОШ»Бранко Радичевић»-Голубац и Предшколске установе «Ласта»-Голубац, да обуставе наставу и боравак деце до стварање услова за нормално функционисање. Приступило се успостављању саобраћаја на државном путу (који је био у прекиду током поподнева и вечери) и испумпавању наноса воде и муља са угроженог локалитета око пумпе за испуштање воде у Дунав која је активирана током ноћи. Радови на санирању последица су интезивирани у раним јутарњим сатима 25.маја (понедељак) и још увек трају. Грађани су информисани преко локалног медија – радио «Голд» о формирању комисија које ће утврђивати штету насталу на стамбеним објектима и пољопривредном земљишту. Од стране Штаба је упућен Захтев Влади Србије за упућивање хитне помоћи у виду опреме и енергената потребним за санирање последица и Министарству одбране за ангажовање припадника Војске Србије.

Боравак деце и ученика у Предшколској установи и ОШ је отпочео 27.маја. До овог тренутка су скоро све површинске и подрумске просторије саниране од наноса воде и муља. Тренутно се врши чишћење јавних површина у ужем и ширем центру града.

На терену су осим грађана општине Голубац и запослених у локалним предузећима и установама, и припадници Војске Србије.

Приступа се истовремено и исушивању просторија које су биле угрожене, да би се у наредним данима извршила дезинфекција читавог градског подручја које је било захваћено поплавом, уз помоћ Републичког завода за јавно здравље.

Најављена је донација у виду хигијенско-санитарне опреме која ће бити дистрибуирана свим грађанима чији су стамбени, пословни и магацински простори били угрожени.

За све додатне информације, грађани се могу јавити на бројеве телефона :

012-678-215, 012-678-260 и 012-678-128 или лично у зграду општине Голубац, где се дежура 24 часа.

Комадант Штаба за ванредне ситуације

Др Небојша Мијовић

 

Стање за време и одмах након непогоде

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

foto7

foto8

Радови на санирању штете од града и поплаве

foto9

foto10

Додајте коментар

Оставите одговор