Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 16. avgust 2022.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

Podnošenje zahteva

Podnošenje zahteva
golubac.org.rs

Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje od 800 dinara po košnici pčela počinje 15. aprila i trajaće sve do 31. maja 2022. godine.

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, može da ostvari pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1000 košnica pčela. To u praksi znači da svi pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica pčela ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj po košnici pčela, dok oni koji imaju preko 1000 košnica i podnose zahtev za ostvarivanje prava na ovaj podsticaj, neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za 1000 košnica pčela.

Molimo korisnike podsticaja po košnici pčela da svoje zahteve ne podnose pre navdenog roka, jer će svaki preuranjen i neblagovremen zahtev, kao i svaki naredni zahtev istog podnosioca u tekućoj godini, Uprava odbaciti bez razmatranja.

Zahtevi s podnose preporučenom poštom na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Pčelari će i ove godine za „podsticaje po košnici“ moći da podnesu zahtev elektronskim putem. Pristup portalu za podnošenje elektronskog zahteva biće omogućen sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja .

Pčelari koji imaju registrovan elektronski potpis, ceo proces će obaviti unošenjem traženih podataka u aplikaciju (podacio o podnosiocu zahteva, broj poljoprivrednog gazdinstva, HID broj i broj pčelinjih stajališta) i elektronskim podnošenjem zahteva. Tokom samog procesa elektronskog potpisivanja imaće detaljna uputstva koja će ih voditi kroz proces. Rešenje povodom ovog zahteva biće im takođe prosleđeno elektronskim putem.

Podnosioci zahteva koji nemaju registrovan elektronski potpis, moći će da nakon unošenja traženih podataka,  generišu obrazac za podnošenje zahteva koji će na sebi imati bar kod. Generisani obrazac sa bar kodom je neophodno odštampati, svojeručno potpisati, ili overiti, a  potom ga poslati preporučenom poštom na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Molimo korisnik koji se odluče za opciju podnošnja „barkodiranog zahteva“ da isti ne generišu u aplikaciji za elektronsko podnošenje zhteva pre 15. aprila 2022. godine, jer će se kao datum podnošenja računati vreme kada j zahtev gnerisan u aplikaciji, a ne vreme kada je predat poštanskom operateru.

Dodajte komentar

Ostavite odgovor