Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 26. novembar 2020.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

JAVNI POZIV

JAVNI POZIV
golubac.org.rs

JAVNI POZIV

za dodelu bespovratnih sredstava u okviru 

PROGRAMA PODSTICANJA RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA KROZ FINANSIJSKU PODRŠKU ZA POČETNIKE  U POSLOVANJU U 2018 

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike  u poslovanjuu 2018. godini sprovodiMinistarstvo privrede  u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije .

Ciljevi programa su :

- podrška početnicima za otpočinjanje samostalnog poslovanja kroz osnivanje novih privrednih subjekata;

- podsticanje zapošljavanja;

    – podrška preduzetništvu žena, mladih i socijalnog preduzetništva;

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije u 2017. godini.

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 30% vrednosti ulaganja. Preostali iznos ulaganja finansiraće se iz kredita Fonda sa rokom otplate do 5 godina u okviru koga je grejs period do jedne godine,  a kamatna stopaod 1,5%  godišnje uz garanciju banke ili 3%  godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja,uz primenu valutne klauzule.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa su 250.000.000,00 dinara. Opredeljena sredstva Fonda  za kreditiranje privrednih subjekata po ovom programu su 583.333.333,33dinara.

 Iznos ukupnih sredstava koji se odobrava preduzetnicimai pravnim licima po ovom Programune može biti manji od 400.000,00 dinara(kredit u iznosu od 280.000,00 dinara i bespovratna sredstva u iznosu od 120.000,00 dinara), niti veći od 6.000.000,00 dinara(kredit u iznosu od 4.200.000,00 dinara i bespovratna sredstva u iznosu od 1.800.000,00 dinara).

Ulaganja koja se mogu finansirati u okviru ovog Programa obuhvataju:

- dogradnju/rekonstrukciju/adaptaciju/sanaciju/poslovnog ili proizvodnog prostora;- kupovinuopreme (nove ili polovne, ne starije od pet godina);

- trajna obrtna sredstva, koja mogu da učestvuju najviše do 20% u strukturi ukupnog ulaganja.

      Prednost će imati zahtevi privrednih subjekata čiji su osnivači prošli besplatnu obuku za započinjanje poslovanja po Programu Standardizovanog seta usluga za MSPP, koji se realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.

 

Precizno i tačno popunjen Objedinjen zahtev za start-up kredit i zahtev za bespovratna sredstva i prateća dokumentacijau skladu sa Programom, predajuse Fondu naadrese Bulevar Nemanjića 14a, Niš i Knez Mihailova 14, Beograd.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2018. godine.

Konkursna dokumentacija i kompletna informacija o svim bitnim elementima i pravilima za učešće u ovom javnom pozivu mogu se preuzeti sa internet strana Ministarstva: www.privreda.gov.rsiFonda:  www.fondzarazvoj.gov.rs.

 

Dodajte komentar

Ostavite odgovor