Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Golubac | 28. februar 2020.

Povratak na vrh

Vrh

Nema komentara

Usvojena uredba o podsticajima poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2020. godinu

Usvojena uredba o podsticajima poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2020. godinu
golubac.org.rs

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020. godini.

Podsticaji su koncipirani tako da na optimalan način podržavaju nedovoljno razvijene oblasti poljoporivredne proizvodnje, kao i područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi i to unapređenjem konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.

Uredbom je propisano da će se sredstva raspoređivati za programske aktivnosti ili projekte – direktna plaćanja, mere ruralnog razvoja, kreditnu podršku u poljoprivredi i posebne i IPARD podsticaje.

Direktna plaćanja, koja će biti raspodeljena u odgovarajućim ukupnim iznosima, odnosiće se na premije, podsticaje za proizvodnju i regrese.

Merama ruralnog razvoja predviđena je podrška programima koji se odnose na unapređenje konkurentnosti, očuvanje i unapređenje životne sredine i prirodnih resursa, diversifikaciju dohotka i poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima, kao i priprema i sprovođenje lokalnih strategija ruralnog razvoja.

Podsticajem kroz kreditnu podršku omogućiće se poljoprivrednim proizvođačima da dođu do finansijskih sredstava iz bankarskih izvora pod povoljnijim uslovima od tržišnih.

Dodajte komentar

Ostavite odgovor